Anke van Extel-Van Katwijk wordt nieuwe burgemeester van gemeente Asten

20 oktober 2020 om 20:40 • Aangepast 22 oktober 2020 om 10:06
nl
Anke van Extel-Van Katwijk wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Asten. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een speciale raadsvergadering.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Ze volgt de huidige burgemeester Hubert Vos op, die in januari met pensioen gaat. “Ik ben ongelooflijk trots dat ik burgemeester mag worden van Asten. Samen met het college, de raad en de inwoners wil ik werken aan de toekomst van Asten. Ik heb er zin in,” zegt Van Extel-Van Katwijk.

Van Extel-Van Katwijk (42) is nu nog wethouder in de gemeente Gemert-Bakel. "Zij is aanstekelijk in haar energie. Zij overtuigt met haar natuurlijke wijze van communiceren die uitstekend aansluit bij de resultaten van de inwonersenquête", zo stelt de gemeenteraad in een toelichting op de voordracht. Ruim zeshonderd inwoners van de gemeente hadden in een enquête meegedacht over de profielschets.

Lof
"Zij is een jonge en zelfverzekerde kandidaat die als een toegankelijke en extraverte bestuurder op passende wijze verbinding maakt. Zij is sympathiek en duidelijk in haar optreden."

De minister van Binnenlandse Zaken moet de benoeming nog goedkeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.