RKC pakt op de valreep een punt in matige wedstrijd

21 oktober 2020 om 19:24 • Aangepast 22 oktober 2020 om 11:03
RKC - PEC leek woensdagavond te eindigen in een 0-1 nederlaag voor de thuisploeg, maar Finn Stokkers kon twee minuten voor tijd nog gelijkmaken. Wat viel op in Het Mandemakers Stadion in Waalwijk?

De doelpuntenmaker van zaterdag tijdens de overwinning op Heracles (0-1) was er woensdagavond niet bij. Saïd Bakari zat niet bij de selectie en dus was er weer eens een basisplaats voor Juliën Gaari. De verdediger uit Curaçao had dit seizoen nog geen minuten gemaakt.

Het was van beide ploegen een matige wedstrijd. Vooral in de eerste helft waren de kansen erg spaarzaam. Een schot van Leemans op de paal was het enige verheffende moment van de eerste helft. RKC wist alleen via een afstandsschot van Tahiri gevaarlijk te worden.

Gouden wissel
Nadat Eliano Reijnders de uitploeg op een 0-1 voorsprong had gezet, wisselde RKC-trainer Fred Grim aanvallend. Onder andere Ola John, Lennerd Daneels, Richard van der Venne en Finn Stokkers mochten invallen. De laatstgenoemde was vlak voor tijd trefzeker met een kopbal. In de slotfase was de spits nog dichtbij een tweede doelpunt. Een vrije trap weet de aanvaller nipt over te schieten.

Uiteindelijk zorgt zijn kopbal voor een punt voor RKC. Het is voor het vierde punt voor de ploeg van Fred Grim deze competitie.