Zo ziet het professionele drugslab in Eersel er vanbinnen uit

22 oktober om 11:56 • Aangepast 22 oktober om 21:47
Een van de ketels in de opslagplaats.
Een van de ketels in de opslagplaats.
Aan de Stokkelen in Eersel heeft de politie woensdag vijf mensen opgepakt bij een inval op een groot en professioneel drugslab. Omroep Brabant mocht donderdag een kijkje nemen in de drugsfabriek.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Ron Vorstermans & Tonnie Vossen

Een politiewoordvoerder geeft een rondleiding door het drugslab in Eersel:

Wachten op privacy instellingen...

In het lab in een loods in het buitengebied werd crystal meth gemaakt. Het was volgens de politie groot, professioneel en levensgevaarlijk. Er werd onder meer 1500 kilo methamfetaminepasta gevonden. Ook stond er een vrachtwagen met een lengte van 14 meter op het terrein, die vol was gestopt met drugsafval.

Er zijn drie grote ketels gevonden, waarvan er twee elektrisch konden worden opgestookt. De ketels van het lab werden gevonden in een naastgelegen opslagplaats. waarschijnlijk zijn ze verplaatst.

In het lab werd een hoge concentratie kwik gemeten. Volgens het RIVM was de concentratie zodanig hoog, dat het om een hele gevaarlijke situatie ging. Het lab lag tegen een stal aan waar veulens en paarden lagen. De politie is bang dat de dieren kwik hebben ingeademd. De dieren zijn elders ondergebracht.

Bewoners aangehouden
De bewoners van het huis op het terrein, een 64-jarige man en een 65-jarige vrouw, zijn aangehouden. Dat geldt ook voor drie mannen die aan het werk waren in de loods toen de politie het lab ontdekte. Dat zijn drie mannen van 44, 37 en 28 jaar zonder adres in Nederland. Twee van hen wonen in België.

De politie was donderdagavond nog druk bezig om het enorme lab te ontmantelen. Gevonden spullen en producten zijn in beslag genomen of worden vernietigd.

De stal. Linksachter werden de drugs geproduceerd.
De stal. Linksachter werden de drugs geproduceerd.
Afvoer in het lab.
Afvoer in het lab.
De naastgelegen stal met paarden.
De naastgelegen stal met paarden.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...