Politie en gemeente Uden zoeken naar oud ijzer maar vinden wapens, geld en munitie - Omroep Brabant

Politie en gemeente Uden zoeken naar oud ijzer maar vinden wapens, geld en munitie

23 oktober 2020 om 20:21 • Aangepast 26 oktober 2020 om 10:05
nl
Archieffoto: Pixnio
Archieffoto: Pixnio
Bij een handhavingsactie in de Udense wijk Bogerd probeerden gemeente en politie vrijdag vooral illegaal ingezameld oud ijzer op te sporen. De buit bleek groter dan dat: naast oud ijzer werden wapens, munitie, geld en spullen voor een hennepkwekerij gevonden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Op verschillende plekken werd illegaal oud ijzer gevonden, en op een van die locaties lagen ook wapens en munitie. Ook lag er een onbekende hoeveelheid contant geld. Alle spullen zijn in beslag genomen. Om wat voor wapens het gaat wordt niet door de gemeente toegelicht.

Naar aanleiding van een andere vondst is ook een loods in Odiliapeel doorzocht. Daar werden naast een grote hoeveelheid oud ijzer ook spullen gevonden voor een hennepkwekerij. Ook zijn voertuigen gecontroleerd, maar hoeveel en welke overtredingen zijn geconstateerd is onduidelijk.

Illegaal oud ijzer
Voor het inzamelen van afval zoals oud ijzer, maar ook papier, textiel en kerstbomen, is een vergunning nodig. Ook het aanbieden van afval zoals oud ijzer aan inzamelaars zonder vergunning is strafbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.