RKC pakt verdiend punt tegen Feyenoord

25 oktober 2020 om 18:38 • Aangepast 26 oktober 2020 om 12:27
RKC heeft zondag verdiend gelijk gespeeld tegen kampioenskandidaat Feyenoord. Tweemaal kwam de thuisploeg op voorsprong maar toch moest het aan het einde genoegen nemen met een punt. Wat viel op in het Mandemakers Stadion in Waalwijk?

Doelpunten van Cyril Ngonge en Ola John brachten RKC tweemaal op voorsprong. De thuisploeg was niet bang om de aanval te zoeken en wist verdedigend zijn mannetje te staan. Feyenoord had moeite om kansen te creëren en uiteindelijk valt dus te concluderen dat RKC verdiend een punt overhoudt aan de wedstrijd tegen de kampioenskandidaat.

Zure nasmaak
Op voorhand zal RKC-trainer Fred Grim getekend hebben voor een punt tegen Feyenoord. Achteraf zat er toch meer in voor de thuisploeg. Tien minuten voor tijd stond er nog een 2-1 tussenstand op het scorebord. RKC leek dus op weg naar de drie punten maar uiteindelijk wist Ridgeciano Haps zes minuten voor tijd nog de gelijkmaker te maken.

Toch kan RKC verder bouwen op deze wedstrijd. Verdedigend heeft RKC het beter voor elkaar, en ook aanvallend worden de kansen benut. Vooral Ahmed Touba is achterin een echte aanwinst voor de club uit Waalwijk. De verdediger die afgelopen zomer overkwam van Club Brugge is vooral fysiek sterk en durft de bal naar voren te spelen.

Vurnon Anita kan toch tevreden zijn met het gelijkspel:

Eerste goal Ola John
Het was Ola John die RKC tien minuten voor tijd op voorsprong zette. De aanvaller kwam afgelopen transferperiode transfervrij over. De aanvaller is nog niet volledig wedstrijdfit en moet het doen met invalbeurten. Zondag liet de John zien wat hij in huis heeft. Hij was dreigend vanaf de flanken en beloonde zijn goede spel met een goal.

Het lijkt er dus op dat als John zijn oude niveau weer weet te pakken, RKC nog veel plezier aan hem gaat beleven. Voorlopig is het afwachten wanneer John daadwerkelijk klaar is voor 90 minuten. Misschien zit er woensdag in de bekerwedstrijd tegen Cambuur een basisplaats in.

Ongeslagen reeks
RKC is goed bezig. In de afgelopen acht dagen wist de club uit Waalwijk vijf punten te pakken. Al drie wedstrijden werd er niet verloren. Feyenoord dat onder Dick Advocaat nog niet verloor in de Eredivisie werd ook niet met de volle buit terug naar Rotterdam gestuurd, en dat is knap te noemen. Met vijf punten uit zes wedstrijden staat de ploeg van trainer Fred Grim op een verdienstelijke elfde plaats.