43 verstandelijk beperkte mensen kunnen week lang niet naar dagbesteding vanwege corona

25 oktober 2020 om 19:27 • Aangepast 27 oktober 2020 om 19:11
nl
Tientallen cliënten van zorginstelling Prisma kunnen voorlopig niet naar de dagbesteding in Waalwijk. Het activiteitencentrum aan de Taxandriaweg gaat zeker een week lang dicht vanwege coronabesmettingen onder personeel en cliënten.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Er zijn drie medewerkers, een stagiaire en twee cliënten besmet met het coronavirus. “Om verdere verspreiding te voorkomen gaat de dagbesteding op die locatie zeker een week dicht”, legt Leo Platschorre van Prisma uit. “Daarnaast gaan nog zes medewerkers preventief in quarantaine. We laten de voorziening reinigen en hopelijk kunnen we dan over een week weer open.”

Programma bieden
Het is een vervelende, maar noodzakelijke maatregel voor de verstandelijk beperkte cliënten. “We proberen zoveel mogelijk cliënten die hierdoor thuis zitten een programma aan te bieden zodat ze iets te doen hebben. We hebben vandaag zoveel mogelijk rondgebeld om iedereen te informeren dat er morgen geen busje voor de deur verschijnt”, aldus Platschorre.

Prisma is een grote zorginstelling met 2300 medewerkers en ongeveer net zoveel cliënten. “De woonvoorzieningen kun je natuurlijk niet zomaar sluiten. Dus we kunnen de dagbesteding beter sluiten zodat het virus zich niet nog meer verspreidt.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.