Bewoners van flatgebouw mogen naar huis, explosieve stof vernietigd - Omroep Brabant
Video

Bewoners van flatgebouw mogen naar huis, explosieve stof vernietigd

26 oktober 2020 om 00:05 • Aangepast 27 oktober 2020 om 01:03
nl
De bewoners van het ontruimde flatgebouw in de Schutskampstraat in Den Bosch mogen weer terug naar huis. Een explosieve stof die is gevonden, is vernietigd.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Om welke stof het gaat en in welke hoeveelheid die aanwezig was, wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen. De explosieve stof is vanwege de veiligheid op een andere plek vernietigd en niet in de schuur waar die gevonden werd.

Wachten op privacy instellingen...

Ook het bijbehorende appartement is gecheckt en veilig bevonden. De woning en de schuur worden bewaakt. Niemand is gearresteerd, het onderzoek loopt nog.

Ontruiming
Het flatgebouw werd zondag aan het eind van de middag ontruimd, nadat de autoriteiten informatie hadden gekregen over mogelijke aanwezigheid van explosieve stoffen. Ook een nabijgelegen moskee werd ontruimd.

Een deel van de buurtbewoners werd opgevangen in sociaal-cultureel centrum De Helftheuvel, een ander een deel ging naar familie en vrienden.

Robot
De omgeving werd ruim afgezet, waarna eerst een verkenner van de EOD, gekleed in een bompak, een appartement op de begane grond binnenging. Daarna werd ook nog een robot ingezet.

De omgeving werd ruim afgezet en de bewoners van 27 appartementen die hun woning moesten verlaten, werden in de buurt opgevangen.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.