Vrouw (59) werd vorig jaar bijna ontvoerd in Den Bosch: DNA leidt naar verdachte

30 oktober om 15:52 • Aangepast 2 november om 12:24
Archieffoto: Karin Kamp
Archieffoto: Karin Kamp
De politie heeft na een DNA-match een 45-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij vorig jaar in Den Bosch geprobeerd heeft een vrouw te ontvoeren. De 59-jarige vrouw werd op 6 mei vorig jaar door een onbekende man aangevallen op de Moerputtenweg.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De vrouw was op de fiets onderweg naar haar werk toen ze door een bestelauto werd ingehaald. De auto keerde plotseling om en reed recht op de vrouw af. Ze viel in de berm en werd door de man over de grond aan haar kleding naar de auto gesleept.

De vrouw verzette zich en het lukte haar om de deur van de auto dicht te trappen. De dader ging er daarop in de auto vandoor in de richting van Vlijmen.

Bureau Brabant
Na een getuigenoproepen in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht kreeg de politie ruim honderd tips binnen, maar daar zat niets bij wat de politie dichter bij een verdachte kon brengen. Wel werden er bruikbare sporen gevonden. Uiteindelijk is er een DNA-match gevonden.

Afgelopen week is een 45-jarige man uit Vlijmen aangehouden die de vrouw mogelijk heeft proberen te ontvoeren. De man zit op dit moment vast voor een andere zaak en is na verhoor teruggebracht naar zijn cel. Binnenkort zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter voor deze poging tot ontvoering.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...