Jongen (12) met 18 nitraten opgepakt in Zevenbergen

31 oktober 2020 om 10:51 • Aangepast 2 november 2020 om 12:35
De jongen had achttien nitraten op zak. (Foto: Politie)
De jongen had achttien nitraten op zak. (Foto: Politie)
Inwoners van Zevenbergen kampen met fikse vuurwerkoverlast. Vrijdagavond ging de politie op pad in de hoop wat onruststokers aan te pakken en met succes. Een jongen van twaalf werd staande gehouden en had maar liefst achttien nitraten op zak.
Profielfoto van Madhavi Raaijmakers
Geschreven door
Madhavi Raaijmakers

Dinsdag riep de gemeente Moerdijk inwoners van Zevenbergen op om melding te maken van vuurwerkoverlast en -schade. Want al is het pas over twee maanden oud en nieuw, de knallen vliegen inwoners al geruime tijd om de oren.

De gemeente gaf aan dat het voor handhavers zelf lastig is om te ontdekken waar de knallen vandaan komen. Om de 'daders' op heterdaad te kunnen betrappen, hebben ze de hulp van inwoners nodig.

Groepje
Een wijkagent liet op Twitter weten dat de politie daarom vrijdagavond op vuurwerkjacht ging. "Opvallend en onopvallend waren collega's actief in Zevenbergen", schrijft de agent.

Rond tien uur stuitten agenten op een groepje jongeren. De politie noteerde de gegevens van het groepje, maar omdat er niks bijzonders aan de hand leek, vertrokken ze weer.

Betrapt
Even later kreeg de politie een tip waar iemand vertelde dat een van de jongens aan het rondneuzen was in een bosje. Het leek alsof hij iets verstopte of zocht. Toen een van de agenten vroeg wat de jongen aan het doen was, nam hij de benen.

Toch kon de jongen niet ontkomen en werd door de politie staande gehouden. De jongen van twaalf moest zijn zakken leegmaken en bleek achttien nitraten bij zich te hebben.

De jongen is doorverwezen naar Halt.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...