Kaarsenmaker Bolsius verhuist productie van Boxmeer naar Polen, 108 medewerkers op straat

31 oktober 2020 om 11:17 • Aangepast 2 november 2020 om 12:33
nl
Kaarsenmaker Bolsius verhuist de productie van kaarsen van Boxmeer naar Polen. Dat gebeurt gefaseerd in 2021. Alle 108 de medewerkers die in Boxmeer werken verliezen hun baan.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dat schrijft De Gelderlander. Volgens directeur Vincent Kristen is het rendement van de productie door de jaren heen achteruitgegaan. Daardoor kwam de positie van Bolsius op de kaarsenmarkt onder druk te staan.

De productiekosten liggen in Polen een stuk lager. Daardoor kan het bedrijf zijn concurrentiepositie houden. Het bedrijf is overigens gezond, zegt de directeur tegen de krant. De medewerkers zijn deze week op de hoogte gebracht van het slechte nieuws.

Andere baan
Het bedrijf gaat actief aan de slag om de 108 medewerkers, van wie er velen al langere tijd bij het bedrijf werken, aan een andere baan te helpen. Op de locatie in Polen werken ongeveer 900 medewerkers.

Bolsius heeft in Nederland nog een vestiging in Schijndel (hoofdkantoor), Roermond en een opslaglocatie in Moerdijk. Het bedrijf werd door Antoon Bolsius in 1870 opgericht in Schijndel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.