Zo warm was het nog nooit op 2 november

2 november 2020 om 08:04 • Aangepast 3 november 2020 om 07:37
nl
Het temperatuurrecord van 2 november is gesneuveld, het werd zondagnacht in Brabant liefst 18,8 graden.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Dan denk je: wat gek, want de zon was nog niet eens op", zegt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza. "De zon was nog niet eens op. Dat klopt, deze nacht was absurd zacht."

Het oude temperatuurrecord voor 2 november stond op 18,3 graden. Dat dateerde uit 2014. In Woensdrecht werd het de afgelopen nacht liefst een halve graad warmer. "Toen ik maandagochtend mijn huis uit wandelde, was het buiten warmer dan binnen." In de loop van de ochtend steeg de temperatuur verder en rond het middaguur werd in De Bilt een temperatuur van zelfs 19,1 graden gemeten.

Wachten op privacy instellingen...

Ander weertype op komst
Deze maandag wordt getypeerd door vrij veel bewolking en een beetje regen. "Het waait daarnaast stevig. Het is dus zacht, maar qua weer is het allemaal wat minder", vertelt Janssen. "Maandagmiddag gaat het wat harder regenen, maar in het westen van de provincie breekt in de loop van de middag het zonnetje wat vaker door."

Meer warmterecords verwacht Janssen deze week niet. Vanaf dinsdag krijgen we een ander weertype. "Dan stroomt koelere lucht ons land binnen. Tegelijkertijd neemt de wind in kracht af. De temperatuur daalt dan naar 12 of 13 graden."

Vorst
Van woensdag tot en met het weekend blijft het droog. "Maar tijdens heldere nachten kan het flink afkoelen", waarschuwt Jansen. "Ik sluit niet uit dat de minimumtemperatuur dicht bij de nul graden uitkomt. We kunnen later in de week dus voor het eerst in dit najaar met vorst te maken krijgen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!