Oud-doelman Helmond Sport maakt kans op prijs met twijfelachtige eer

3 november 2020 om 17:37 • Aangepast 4 november 2020 om 09:32
Otto Versfeld (archieffoto).
Otto Versfeld (archieffoto).
Je bent bekend als ‘die doelman van die legendarische penalty van Johan Cruijff’ en hebt een Zilveren Schoen gewonnen. En daar zou nu, jaren na je voetbalcarrière, nog een prijs bij kunnen komen. Wel eentje met twijfelachtige eer. De FA Cup voor 80 Footballers Aging Badly. Oud-keeper van Helmond Sport Otto Versfeld kan ‘m in de wacht slepen.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De ludieke verkiezing vindt op Twitter plaats. De bedenker bladerde door zijn oude albums met voetbalplaatjes. Het viel hem op dat niet alle spelers er even florissant uitzagen. Onder het mom: ‘een speler zijn in de jaren ’80 eiste zijn tol’ koos hij 128 spelers uit die hij nomineerde. Onder wie dus Versfeld.

De prijs gaat naar de voetballer die niet ‘mooi oud wordt’ en bij wie de ouderdom al op jonge leeftijd intrad. “Dan zal ik uiteindelijk ook wel nummer 1 worden”, reageert Versfeld vrolijk in het radioprogramma Afslag Zuid van Omroep Brabant. “Dat heeft altijd wel goed gevoeld. Als keeper ben je al nummer 1 en ik ga natuurlijk altijd voor het hoogste.”

Hij is genomineerd met een foto van toen hij 26 was. De oud-doelman zit al in de tweede ronde van de verkiezing, bij de laatste 64. “Ik had al vroeg een kale kop” geeft hij aan. “Maar de dames zeggen altijd: jongen wat heb je toch een lekker kaal koppie. Wat dat betreft zat ik altijd goed.”

Wachten op privacy instellingen...

Penalty Cruijff
De goalie is gewend dat hij niet meteen bekend staat vanwege zijn (eigen) voetbalprestaties. Versfeld werd in 1982 door de Ajacieden Cruijff en Olsen in de luren gelegd. In plaats van op doel te schieten, ging Cruijff voor een-tweetje met Olsen. Een befaamde penalty.

In het seizoen 1982-1983 won hij overigens wel de Zilveren Schoen als een-na-beste speler in de eredivisie.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...