Efteling trekt veel meer bezoekers op laatste dag voor tijdelijke sluiting - Omroep Brabant
Video

Efteling trekt veel meer bezoekers op laatste dag voor tijdelijke sluiting

4 november 2020 om 14:12 • Aangepast 12 november 2020 om 14:38
nl
De aangekondigde sluiting van attractieparken lijkt er woensdag voor te zorgen dat meer mensen dan normaal de Efteling bezoeken. "Mensen willen nog even genieten van een dagje Efteling, voordat we weer dichtgaan", zegt een woordvoerder van het attractiepark in Kaatsheuvel.
Profielfoto van ANPProfielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Dinsdagavond werd bekendgemaakt dat in het kader van strengere coronamaatregelen alle musea, dierentuinen en attractieparken de komende twee weken dicht moeten. De nieuwe maatregelen gaan woensdagavond om tien uur in en gelden tot en met 18 november.

Tegenvaller
Het park in Kaatsheuvel noemt de tweede sluiting opnieuw een enorme tegenvaller en alle andere parken in Nederland. "We hebben met elkaar zo hard gewerkt om iedereen op een veilige manier een dagje uit te bieden en de continuïteit van de Efteling te bewaken", aldus het pretpark in een verklaring.

Toch heeft de Efteling begrip voor het besluit. "En vanzelfsprekend nemen we onze verantwoordelijkheid. Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle en daar dragen we als Efteling op deze manier ons steentje aan bij."

Woensdag kunnen mensen dus voor de laatste keer het park bezoeken, voordat de Efteling tijdelijk de deuren sluit. "We zien dat het drukker is. Het is ook mooi weer, dat doet ook wel veel", aldus de woordvoerder.

Vooral abonnementhouders lijken de Efteling nog even snel aan te doen: "Die wonen vaak dichterbij, dus voor hen is het makkelijker om te zeggen: ik ga nog even."

Beekse Bergen
Ook safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek moet de komende twee weken de toegangspoort op slot houden. Ook daar kwamen woensdag liefhebbers van het park nog even snel een kijkje nemen. De bezoekers vinden de sluiting niet leuk, maar hebben alle begrip voor de maatregelen.

Bezoekers gaan de dieren wel missen. Veel mensen gingen daarom nog snel even naar de Beekse Bergen:

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.