Bedrijven willen hun personeel extra belonen met kerst: 'Sterrenmenu en een complete dinnershow' - Omroep Brabant

Bedrijven willen hun personeel extra belonen met kerst: 'Sterrenmenu en een complete dinnershow'

4 november 2020 om 18:30 • Aangepast 5 november 2020 om 08:04
François Verhoeven met het speciale kerstpakket (foto: Youssef Zerrouk)
François Verhoeven met het speciale kerstpakket (foto: Youssef Zerrouk)
Bedrijven die minder hard door corona zijn getroffen willen dit jaar met budgetten gaan schuiven om extra geld aan kerstpakketten te kunnen uitgeven. Dat voorspelt groothandel Sligro uit Veghel die jaarlijks zo’n 1,5 miljoen kerstpakketten verkoopt. Vanwege corona gaan bedrijfsborrels en uitjes niet door en dat geld kan nu aan luxe en speciale kerstpakketten worden uitgegeven.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Naast de standaardpakketten met allerlei houdbaar eten en een flesje wijn gaan bedrijven dit jaar vaker op zoek naar iets bijzonders. En creatieve ondernemers springen daar handig op in.

Zo sloegen het Tilburgse cateringbedrijf Cookaholics, het Eindhovense evenementenbureau Pink Orange en tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve uit Waalre de handen ineen. In hun pakket zit een driegangensterrenmenu en een complete dinnershow.

Bekijk in deze video hoe dat eruit ziet:

Wachten op privacy instellingen...

'Mooie oplossing'
Het evenementenbureau kwam met het idee omdat ze zelf hard zijn geraakt door corona. "Onze hele omzet is dit jaar weggevallen", zegt directeur François Verhoeven. En ook chef-kok Dick Middelweerd moest zijn zaak sluiten. "Het liefste zijn we natuurlijk bezig om die twee sterren hoog te houden, maar dit was wel een mooie creatieve samenwerking. Voor deze periode is het een goede oplossing geweest."

Normaal gesproken organiseert Verhoeven bedrijfsevenementen, maar dat ligt nu helemaal stil. “We zagen dat onze klanten toch iets speciaals voor hun medewerkers wilden en daarom hebben wij deze box bedacht.”

Allerlei lekkernijen om tijdens kerst van te genieten. (Foto: Youssef Zerrouk)
Allerlei lekkernijen om tijdens kerst van te genieten. (Foto: Youssef Zerrouk)

Aandacht voor thuiswerkers
Ook Sligro ziet dat bedrijven nadenken over hoe ze hun medewerkers kunnen bedanken in deze crisis. “Zij zien het als een mogelijkheid om aandacht te geven aan hun thuiswerkend personeel.”

Overigens kan volgens Sligro niet direct de conclusie getrokken worden dat meer bedrijven meer geld aan kerstpakketten uitgeven. “Soms zie je dat er wordt gekozen voor een duurder pakket, maar dan daalt het aantal pakketten als gevolg van minder personeelsleden. Per saldo verandert er dan qua omzet weinig. Je ziet wel duidelijk dat bedrijven die hard getroffen zijn door de coronacrisis dit jaar niets doen, simpelweg omdat er financieel gezien geen ruimte voor is.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...