Politie zoekt naar getuigen van drie straatroven in Helmond

4 november 2020 om 17:07 • Aangepast 8 november 2020 om 16:07
nl
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van drie straatroven in Helmond. Die vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven ter hoogte van het dierenparkje en de politie vermoedt dat ze door dezelfde dader zijn gepleegd.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Eén beroving vond plaats op zondag 1 november, de andere twee op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam in alle gevallen overeen. Niemand raakte gewond.

Hulp van voorbijganger
De slachtoffers werden door de dader bedreigd met een mes. Vervolgens werden geld of goederen geëist. Slechts in één geval wist de dader ook iets buit te maken. Bij één van de berovingen wist het slachtoffer te vluchten en bij de laatste beroving op maandag 2 november koos de dader een verkeerd slachtoffer. Die man gaf de overvaller een klap en werkte hem tegen de grond. Samen met een voorbijganger, wist het slachtoffer de dader te verjagen.

De politie is naar deze voorbijganger op zoek en hoopt dat hij zich meldt. Het gaat om een man van een jaar of veertig, vermoedelijk van buitenlandse afkomst met een breed postuur en een staartje.

Signalement
De dader is een jonge, lichtgetinte man van ongeveer 18 jaar oud. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en droeg in alle gevallen donkere kleding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!