Politie gebruikt helikopter met warmtecamera's om wietkwekerij op te sporen in huis

4 november 2020 om 21:18 • Aangepast 5 november 2020 om 21:00
nl
De politie heeft met behulp van een helikopter een wietkwekerij opgespoord in Maren-Kessel. Met de warmtecamera's aan boord konden de agenten van bovenaf zien dat er iets niet klopte aan het huis aan de Provincialeweg.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

De politiehelikopter, de zogeheten Zulu in politietermen, heeft warmtemetingen gemaakt nadat er een vermoeden was dat wiet werd verbouwd in het pand. Uit de beelden bleek inderdaad dat het veel warmer was dan in een doorsnee huis. De apparatuur die wordt gebruikt in wietkwekerijen verbruikt doorgaans veel stroom.

Inval
Na de metingen deed de politie dinsdag een inval in het huis. In drie verschillende ruimtes werden in totaal ruim vijfhonderd planten gevonden. Tijdens de inval was niemand in het huis aanwezig. Naar de verdachten wordt nog gezocht.

De heli wordt al heel lang ingezet in het hele land voor het opsporen van wietkwekerijen. De 'warmtebeeldcamera' geeft warmtebronnen aan. Soms is de camera niet eens nodig. Als het gesneeuwd heeft blijven de daken boven een wietkwekerij vaak sneeuwvrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.