Video

Geen 300 euro coronabonus voor boa's: 'Dat geeft veel reuring'

5 november 2020 om 09:48 • Aangepast 11 november 2020 om 15:30
nl
Alle politiemedewerkers krijgen een coronabonus van 300 euro als waardering voor hun harde werken in coronatijd, maar Brabantse buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zien de bonus aan hun neus voorbijgaan. Corné Verhoeven, hoofd handhaving van de gemeente Eindhoven, snapt de frustratie hierover bij 'zijn' boa's: "Onze werkzaamheden rondom de corona-aanpak verschillen niet met die van politieagenten", zegt hij in het radioprogramma Wakker!
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Verhoeven gaat over de boa's in Eindhoven en daarom heeft hij een drukke ochtend achter de rug, vertelt hij. De coronabonus houdt boa's en agenten in het hele land bezig. "De bonus voor politieagenten was natuurlijk groot in het nieuws en vanochtend blijkt dat de gemeente Amsterdam het initiatief heeft omarmd dat boa's de bonus daar ook krijgen. Maar bij ons is daar tot op heden geen sprake van. Dat geeft natuurlijk wel reuring onder de mensen."

Oneerlijk zou hij het niet willen noemen, maar hij snapt wel dat sommige boa's balen: "Kijk, werkzaamheden rondom corona-aanpak verschillen niet tussen boa's en politie. Wij doen hetzelfde werk. Sterker nog: wij trekken daar vaak samen in op. Dan voelt het voor de mensen dubbel zo vreemd dat politiecollega's daar wel een waardering voor krijgen maar boa's niet. Dat is natuurlijk vreemd en dat snap ik."

Goede werk mag gezien worden
Verhoeven trekt niet ten strijde zodat boa's de bonus alsnog krijgen: "Het is niet aan mij om daar druk op uit te oefenen. Maar ik ga ervanuit dat ze hier ook snappen dat dit bij ons gedoe oplevert. Er moet geen sprake zijn van strijd naar elkaar toe. Het is belangrijker dat ze oog hebben voor het goede werk dat boa's doen en dat mag ook wel gezien worden", aldus Corné Verhoeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!