Kinderen zonder ontbijt naar school in Oss: vrijwilligers delen ontbijtpakketten uit - Omroep Brabant

Kinderen zonder ontbijt naar school in Oss: vrijwilligers delen ontbijtpakketten uit

7 november 2020 om 15:12 • Aangepast 9 november 2020 om 13:05
Foto: Stan Hamacher
Foto: Stan Hamacher
Bijna vierhonderdduizend kinderen moeten dagelijks met een lege maag naar school. Ook in Oss zijn er kinderen die daar mee te maken krijgen. Daarom delen vrijwilligers wekelijks tweehonderd ontbijtpakketten uit.
Profielfoto van Stan Hamacher
Geschreven door

Ouders kunnen zich aanmelden voor zo'n pakket als zij zelf geen geld hebben om iedere dag voor ontbijt te zorgen. In zo'n tas zit onder meer brood, beleg en fruit waar een kind een hele week van kan ontbijten.

"De gezinnen die we nu bedienen, zijn slechts het topje van de ijsberg", vertelt Jacques Hendrikx, oprichter van Het Nationaal Jeugd Ontbijt uit Vught. Hij denk dat er nog veel meer mensen zo'n ontbijttas nodig hebben. "Die hebben zich nog niet durven aanmelden."

In de video zie je hoe de tassen worden uitgedeeld:

Wachten op privacy instellingen...

Geen kind zonder ontbijt
Een van de vrijwilligers vertelt dat ze sinds augustus komt helpen op zaterdag. Ze hoorde dat er veel kinderen niet ontbijten. "Daar schrok ik zo van, dat ik me heb aangemeld", zegt ze. "Hartstikke fijn om iets te doen!"

De Vughtse organisatie brengt nu in twaalf gemeentes ontbijtpakketten rond. "Uiteindelijk willen we dat er geen kind zonder ontbijt naar school hoeft", vertelt Jacques. Dat er nu kinderen niet ontbijten, omdat hun ouders dat niet kunnen betalen is voor hem onbestaanbaar. "Daar moeten we wat aan doen."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...