Verloren ambtsketen van de burgemeester van Steenbergen blijkt sinterklaasgrap

9 november 2020 om 15:07 • Aangepast 9 november 2020 om 16:41
nl
De gemeente Steenbergen meldde maandag in een officieel persbericht dat burgemeester Ruud van den Belt zijn ambtsketen kwijt was. Het blijkt echter om een sinterklaasstunt te gaan om kinderen te betrekken bij de sinterklaasintocht komend weekend.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door
Thomas de Waard

De burgemeester zou zijn ketting zijn kwijtgeraakt na een raadsvergadering afgelopen donderdag. In het persbericht stond een oproep om het te melden als iemand het sieraad tegen zou komen.

Omdat de burgemeester de ambtsketen bij de sinterklaasintocht zou dragen, stond er ook een oproep aan alle bassischolen in om de kinderen een tijdelijke alternatieve ketting te laten maken. "Zodat ik de Sint toch officieel kan ontvangen”, schreef de burgemeester in het bericht.

De gemeente heeft nog niet toegelicht waarom ze in het persbericht niet hebben aangegeven dat het om een stunt gaat.

Niet de eerste burgemeester
Van den Belt zou niet de eerste Nederlandse burgemeester die zijn ambstketen verliest. De Leidse burgemeester Henri Lenferink raakte zijn ketting in 2008 daadwerkelijk kwijt. Een dure grap, aangezien het sieraad uit 1932 werd vervangen door een replica die enkele duizenden euro's kostte. Tien jaar later raakte hij voor de tweede keer zijn ketting kwijt. Een inwoner van de stad had het sieraad gevonden, maar in de prullenbak gegooid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.