Video

Arrestaties na vernieling coronatestlocatie in Beek en Donk

9 november 2020 om 16:22 • Aangepast 10 november 2020 om 16:27
nl
Er zijn maandag twee mannen (21 en 25) aangehouden voor de vernieling van een coronatestlocatie aan de Burgemeester van der Weidenlaan in Beek en Donk. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek. De schade werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangericht met een vuurwerkbom.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Het gaat om een 25-jarige man uit Beek en Donk en een 21-jarige man uit Gemert. Zaterdagochtend ontdekte een voorbijganger dat de testlocatie was vernield met zwaar vuurwerk. De unit en de inventaris waren dusdanig beschadigd dat een compleet nieuwe testlocatie moest worden geplaatst.

Die nieuwe keet staat meer in het zicht van de parkeerplaats. Ook er is nu camerabeveiliging geplaatst. Hoe de politie het tweetal precies op het spoor is gekomen, wil ze niet bekendmaken 'vanwege de stand van het onderzoek.'

Huisarts Oerlemans in de nieuwe coronapost:

Burgemeester Frank van der Meijden is blij. "Waardering voor het goede werk dat er snel en adequaat is opgetreden. Het vernielen van andermans eigendom is ontoelaatbaar. De impact van deze vernieling is groot in onze gemeenschap en daarbuiten. We accepteren dergelijk gedrag niet.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.