Video

PSV hangt speciale lampen op in kleedkamers in strijd tegen coronavirus

10 november 2020 om 16:45 • Aangepast 11 november 2020 om 16:25
nl
PSV gaat in de kleedkamers van het Philips Stadion en op het trainingscomplex speciale lampen ophangen om het coronavirus te bestrijden. Het gaat om zogenoemde UV-C desinfectieverlichting. Uit Amerikaans onderzoek zou blijken dat het licht werkt in de strijd tegen het virus.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

In het stadion komen drie van die speciale lampen te hangen in de kleedkamer van PSV, maar ook in de kleedkamer van de tegenstander. In totaal gaat het om vijftien lampen in het stadion en op de Herdgang.

Commercieel directeur Frans Janssen van PSV denkt dat de lampen de club zullen helpen. “Het waarborgen van de gezondheid van spelers is voor ons enorm belangrijk en essentieel voor de voortgang van wedstrijden. Daarom willen wij hen, en de spelers van onze tegenstanders, zo goed mogelijk beschermen.”

Speciale verlichting tegen virussen en bacteriën
De lampen komen, hoe kan het ook anders, uit Eindhoven en worden gemaakt door het bedrijf Signify. Volgens het bedrijf breekt de speciale verlichting het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en onschadelijk worden.

23 spelers met corona
PSV is dit seizoen al hard getroffen door het coronavirus. In totaal gaat het om 23 spelers van PSV en Jong PSV. De hele vrouwenselectie moest ook al eens in quarantaine.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!