Loes en Remco trouwen op de elfde van de elfde en iedereen is verkleed - Omroep Brabant

Loes en Remco trouwen op de elfde van de elfde en iedereen is verkleed

11 november 2020 om 17:36 • Aangepast 15 november 2020 om 18:20
nl
Een bont gezelschap. Veel intimiteit, veel leut en een burgemeester als trouwambtenaar. Remco Oosterwijk en Loes van Rijsbergen beleefden woensdag letterlijk een unieke dag. Op de elfde van de elfde, om 13.11 uur, gaven zij elkaar het jawoord in Tullepetaonestad Roosendaal.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

Dat carnaval bij het kersverse bruidspaar door de aderen stroomt, is het understatement van het jaar. Het gaat zelfs zo ver, dat Remco bij de start van de Roosendaalse optocht in 2019 door de knieën ging en Loes ten huwelijk vroeg. “Bij het standbeeld van de Tullepetaon, precies om elf over één”, aldus de glunderende bruidegom.

"Het was alleen maar leuker, mooier en intiemer zo"

En ja, zo’n actie blijft natuurlijk onmogelijk onopgemerkt. Binnen een mum van tijd had burgemeester Han van Midden er lucht van gekregen. “Ik wil volgend jaar jullie ambtenaar zijn”, zei de burgervader. En zo geschiedde.

Leuker, mooier, intiemer
Het coronavirus, dodelijk voor de huwelijksbranche, leek roet in het eten te gooien, maar elf weken geleden besloten Remco en Loes toch om hun bruiloft door te laten gaan. Daarvoor was de datum 11-11-20, simpelweg te mooi. “Dat komt nooit meer voor”, aldus Remco, die samen met zijn bruid 18 andere gasten mocht uitnodigen voor hun grote dag in de voormalige kerk Anno 1810 aan de Bloemenmarkt. “Van dat kleine aantal zullen we nooit spijt hebben. Het was alleen maar leuker, mooier en intiemer zo”, zegt Loes.

Het was voor eigenaresse Jesse van den Bossche van het huidige restaurant Oost eveneens een dag om nooit meer te vergeten. “Iedereen was verkleed en alles. Echt superleuk en heel bijzonder!”

Ouwehoeren
En de burgemeester? Die hield dus zijn woord. In vol ornaat bezegelde hij om 13.11 uur het huwelijk tussen de 29-jarige Remco en 26-jarige Loes. “Hoe hij het deed? Hartstikke leuk en zoals een burgemeester, hè. Stop er een kwartje en in hij blijft maar ouwehoeren”, lacht Remco, die samen met Loes de woensdagavond gebruikte om bierpakketten te bezorgen bij alle gasten die er niet bij konden zijn.

“Het was gewoon allemaal mooi en prachtig. Echt de mooiste dag van ons leven.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.