Video

Laat jij je straks vaccineren of weiger je pertinent de coronaspuit?

12 november 2020 om 19:30 • Aangepast 13 november 2020 om 09:26
nl
Farmaceut Pfizer maakte deze week bekend dat ze een werkend en veilig vaccin hebben ontwikkeld tegen het coronavirus. Sta jij straks in de rij voor een prik of weiger je iedere vorm van inenting? De meningen zijn verdeeld, zo blijkt.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

'Een geweldige dag voor de wetenschap en de mensheid’, was de wereldwijde, verlossende boodschap van Pfizer. Het concern heeft samen met BioNtech een coronavaccin ontwikkeld dat in 90 procent van de gevallen bescherming zou bieden.

Het optimisme vertaalt zich (nog) niet direct door naar de burger. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat heel veel mensen twijfelen om zich te laten vaccineren, ook in Brabant zitten bij sommige mensen de twijfels en het wantrouwen diep geworteld.

Opvattingen
Op de wekelijkse warenmarkt in Waalwijk vroegen we passanten naar hun mening over een werkend coronavaccin. Laten ze zich straks vaccineren? En waarom? Hebben ze twijfels of bedanken ze misschien helemaal voor 'de coronaspuit.’ En dan nog een prangende vraag: wie moet voorrang krijgen als er gevaccineerd gaat worden? Ouderen of jongeren?

Bekijk hier de reacties:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.