Na een zwerftocht van ruim 50 kilometer is hond Gloria teruggevonden

14 november 2020 om 18:54 • Aangepast 19 november 2020 om 18:26
nl
Ze was nog maar een paar uur bij haar baasje in Oss, toen hond Gloria al op avontuur wilde. Toen de voordeur op zeventien oktober even openstond glipte ze erlangs en ging ervandoor. En weg was Gloria, tot groot verdriet van eigenaresse Roos Cliteur. Vier weken lang werd er gezocht, waarbij de hond onder meer in Vught en Cromvoirt werd gezien. Zaterdagmiddag werd Gloria eindelijk gevangen in Waalwijk.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

"We denken dat ze minstens vijftig kilometer heeft gelopen. Ze is nu heel moe en ernstig vermagerd", zegt Roos die voor de zoektocht de hulp van Asar Zoekhonden inschakelde. De hond, een vierjarige Pointermix, komt uit Cyprus waar ze maanden had rondgezworven.

"Ik heb de hond via mijn zoon die dierenarts is en op Marktplaats een advertentie zag. In Cyprus heeft ze ook lang rondgezworven, waarbij ze vaak naar dezelfde voerplek ging", zegt Roos.

Voerplek
Dezelfde situatie probeerden ze in Waalwijk na te bootsen, toen ze een tip kregen dat Gloria daar over straat liep. "We hebben een voederplek gemaakt, waar een vangkooi met eten is gezet. Daar liep ze vandaag in." Met de dierenambulance werd Gloria naar huis gebracht.

Roos hoopt dat Gloria niet opnieuw de benen neemt. "Ze mag twee weken de deur niet uit. We laten haar wel in de tuin met een aangelijnd tuigje en houden de voordeur goed dicht als ze in de buurt is. Het is een ontzettend lief hondje, dat wel heel slecht behandeld is en daarom erg angstig is."

Gloria heeft de tijd nodig om tot rust te komen. "Ze ruikt nu aan alles en moet haar plekje nog vinden."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.