Phillip Cocu ontslagen bij Derby County om slechte prestaties

14 november 2020 om 18:26 • Aangepast 24 november 2020 om 10:36
nl
Trainer Phillip Cocu is ontslagen door Derby County. De 50-jarige Cocu was bezig aan zijn tweede seizoen bij de club uit de Championship, het tweede niveau van Engeland.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Derby County presteerde dit seizoen ondermaats. De ploeg van Cocu staat laatste en won pas één keer in elf competitieduels. Cocu stond eerder jaren aan het roer bij PSV, waar hij als speler ook bijna tweehonderd wedstrijden voor uitkwam.

Bij PSV was hij ook actief als jeugdtrainer en assistent-trainer. Ook Cocu's assistenten Chris van der Weerden en Twan Scheepers vertrekken bij Derby County. Beiden hebben een verleden bij PSV.

Steun
"Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor de fantastische steun die ik vanaf mijn komst bij Derby County heb gevoeld van het bestuur, de staf en alle spelers. Maar ook van de belangrijkste mensen binnen de club: de fans", aldus Cocu.

"Ondanks het feit dat het huidige seizoen helaas niet zo verloopt als gewenst, geloof ik in het project dat we gestart zijn. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Derby County. Ik wens iedereen bij Derby County het allerbeste, zowel op als naast het veld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!