Video

Een vriend, een visionair, een mooi mens: reacties op het overlijden van Harry van Raaij

16 november 2020 om 14:06 • Aangepast 16 november 2020 om 17:09
nl
De voetbalwereld is geschokt over het overlijden van voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij. De gedachten aan het clubicoon zijn bij de mensen die hem goed hebben gekend alleen maar warm en lovend.
Profielfoto van Leon Kersten
Geschreven door

Kees Ploegsma, oud-manager PSV:
“Ik ben een goeie vriend kwijt, we kenden elkaar meer dan 35 jaar. Ik heb de laatste tijd veel contact gehad met de familie Van Raaij, het valt zwaar. Voor PSV heeft hij enorme verdiensten gehad en hij heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de club.”

Foto: ANP
Foto: ANP

Aad de Mos, oud-trainer van PSV:
“Harry van Raaij was een visionair die wist dat het kapitaal op het veld moest staan. Hij dacht ook goed mee met mij als coach. We haalden Nillis en Ronaldo, daar was veel weerstand tegen. Hij gaf toch toestemming. Tot een jaar geleden kwam ik hem nog weleens tegen in de sportschool van het Philipsstadion. Ik koester de mooie herinneringen.”

Wachten op privacy instellingen...

Huub Stevens, oud-speler PSV:
“Er gaat een groot persoon verloren voor de club.”

Wachten op privacy instellingen...

Toon Gerbrands, PSV-directeur:
"Waar hij ook liep in het Philips Stadion, je zag dat mensen met respect naar hem keken." PSV-directeur Toon Gerbrands vertelt in onderstaande video over hoe Harry van Raaij tot het einde betrokken was bij zijn PSV.

Tommy van der Leegte, oud-speler PSV:
“Toen ik doorbrak als speler zat Harry van Raaij in de Raad van Commissarissen. Hij kwam vaak in de kleedkamer om een handje te geven aan de spelers. Het was een vriendelijke man die veel voor de club heeft betekend.”

Foto: ANP
Foto: ANP

Harrie Timmermans, voorzitter supportersvereniging PSV:
“PSV is nu wat het is mede door zijn architectuur. Hij kon met Manchester United onderhandelen over een grote transfer en tegelijk op de Herdgang een praatje maken met de supporters. Hij had een goed zakelijk instinct, maar stond ook dicht bij de supporters. Harry was een mooi mens en we zijn dankbaar voor alles wat hij voor de club heeft betekend. Hij was groots in bescheidenheid.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.