Video

Ramkrakers rijden twee keer met een heftruck elektronicazaak BCC binnen, beelden laten ravage zien

16 november 2020 om 18:01 • Aangepast 16 november 2020 om 21:17
nl
Elektronicazaak BCC aan de Meerstoel in Oosterhout is binnen een paar weken twee keer slachtoffer geworden van een bizarre ramkraak. De daders reden met een heftruck de zaak binnen. Eerst op donderdag 7 mei om halfzes 's ochtends en vervolgens nog een keer op zondag 24 mei om halftwee 's nachts.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

In de uitzending van het opsporingsprogramma Bureau Brabant werd maandagavond aandacht besteed aan de ramkraken. De daders rijden met een gestolen heftruck de pui van de winkel eruit. Ze veroorzaken een flinke ravage en in vier minuten graaien ze de nodige spullen bij elkaar, zoals laptops en tablets.

Opnieuw raak
Ruim twee weken later is het weer raak, zo blijkt uit de uitzending van Bureau Brabant. Op precies dezelfde manier met een heftruck rijden de daders de winkel binnen. Nu via het magazijn aan de achterkant.

Dit keer zijn ze bij de diefstal van de heftruck al vastgelegd, bij een bedrijf aan het Wilhelminakanaal Zuid. Wat op de beelden opvalt, is het loopje van een van de daders. Binnen in de winkel gebruiken ze nu een blauwe afvalcontainer om alles mee te nemen. De container wordt tot de nok toe volgegooid met kostbare spullen.

Deel van de buit achter gelaten
Iets te vol misschien of wellicht zijn de daders ergens van geschrokken. Buiten wordt de container later in elk geval teruggevonden met daarin nog een deel van de buit. In alle haast achtergelaten, zo denkt de politie.

De politie zoekt getuigen en mensen die misschien meer informatie hebben over de daders.

Maandagavond om zes uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag vijf uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.