Man ontvoerd en vastgehouden in auto: daders krijgen vier jaar cel

18 november 2020 om 15:05 • Aangepast 19 november 2020 om 15:00
nl
Twee mannen uit Den Haag (40 en 47) gaan vier jaar de cel in voor een ontvoering in Eindhoven. Ze overmeesterden de Eindhovenaar afgelopen februari met veel geweld en hielden hem vast in een auto.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het slachtoffer werd ’s avonds laat door vier mannen beetgepakt toen hij uit zijn auto stapte. Hij werd met veel geweld geduwd en kreeg handboeien om zijn polsen en een capuchon over zijn hoofd. Op die manier wist hij niet waar ze naartoe reden. Ook in de auto werd hij mishandeld.

De mannen bedreigden de Eindhovenaar met een vuurwapen en sloegen hem daar ook mee. De politie kreeg de mannen ondertussen op het spoor nadat getuigen de ontvoering hadden zien gebeuren en dit melden. Een buurtbewoner legde het zelfs deels op beeld vast.

Man bloedend in auto
Agenten die aan het surveilleren waren signaleerden de auto in Utrecht. Na een achtervolging wist de politie de auto te laten stoppen. In de wagen zaten de twee Hagenezen en het bloedende slachtoffer. Ook vonden de agenten het doorgeladen vuurwapen.

De rechtbank heeft bij het straffen rekening gehouden met het feit dat de mannen vaker de fout in gingen. Naast de celstraf moeten ze het slachtoffer een schadevergoeding betalen van bijna 2500 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.