Video

Er wordt eindelijk weer gebreid in het buurthuis: 'Sommigen stonden al een dag te vroeg voor deur'

19 november 2020 om 19:30 • Aangepast 20 november 2020 om 12:47
nl
Door de versoepelingen van de coronamaatregelen konden pretparken, bioscopen en buurthuizen donderdag de deuren weer openen. In het PieterBrueghelHuis in Veghel kunnen buurtbewoners weer terecht voor verschillende activiteiten met een kop koffie en een gezellig gesprek.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door

Op de vroege donderdagmorgen zijn alweer een aantal buurtbewoners druk in de weer. Er wordt getimmerd, geknutseld en gebreid. “Het was een gemis om de mensen de afgelopen twee weken hier niet te zien”, vertelt coördinator Karin Cornelissen.

Veel buurtbewoners waren zo enthousiast dat ze zelfs een dag te vroeg al voor de deur stonden. Cornelissen is blij dat ze vandaag deze mensen weer kan verwelkomen: “We kunnen nu nog niet te veel bezoekers ontvangen, omdat we ons wel aan de regels moeten en willen houden. De veiligheid en gezondheid staat voorop.”

Buurtbewoners en vrijwilligers zijn erg blij:

In het buurthuis wordt veel georganiseerd, laat Cornelissen weten: “Wij maken ons programma volledig volgens de wensen van de bezoekers. Als een bezoeker graag in de tuin wil werken, dan gaan we samen kijken hoe wij dit kunnen realiseren.”

De rode draad bij alle activiteiten in het buurthuis is ontmoeting. “Het draait om het maken van geluksmomenten. Dit kan met een simpel kopje koffie, maar ook door het spelen van het wekelijks potje biljart.”

Voorlopig is het even kijken naar de mogelijkheden wat betreft de activiteiten. De vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis willen voorkomen dat mensen vereenzamen, maar moeten anderzijds ook rekening houden met de gezondheidsrisico’s. “We willen in ieder geval ervoor zorgen dat mensen er even uit kunnen en een praatje kunnen maken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.