Jong PSV, TOP Oss en FC Den Bosch spelen gelijk, Helmond Sport verliest

20 november 2020 om 20:49 • Aangepast 21 november 2020 om 19:41
TOP Oss heeft vrijdagavond knap gelijk gespeeld tegen Volendam, een subtopper in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Jong PSV en FC Den Bosch hielden een punt over aan hun wedstrijd. Helmond Sport verloor door een late tegentreffer met 2-1 van Jong FC Utrecht.
Profielfoto van Malini Witlox

Volendam - TOP Oss: 1-1
TOP dankte het gelijkspel aan een doelpunt in de 75e minuut van Dennis van der Heijden. Hij kopte binnen na een prima voorzet van Trevor David. De club kwam daarmee terug van de achterstand die ze al na 22 minuten had opgelopen.

Jong FC Utrecht - Helmond Sport: 2-1
De fans van Helmond Sport die voor de buis zaten, zullen in de blessuretijd even van hun stoel gesprongen zijn. Het leek 2-2 te worden, maar het doelpunt van Karim Loukili werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de 89e minuut was de thuisploeg op 2-1 voorsprong gekomen na balverlies op het middenveld. De enige treffer van Helmond Sport werd gemaakt door Lance Duijvestijn, in de 25e minuut.

MVV - Jong PSV: 3-3
Het was een knotsgekke avond in Maastricht. Bij rust stond Jong PSV met 2-0 achter en kort na de thee kwam daar nog een tegengoal bij. De Eindhovenaren herpakten zich echter. Kristófer Kristinsson maakte de 3-1 en tekende ook voor de 3-3. Het andere doelpunt van de PSV-beloften kwam van Yorbe Vertessen.

De Eindhovense ploeg speelde met rouwbanden vanwege het overlijden van oud-voorzitter Harry van Raaij.

FC Den Bosch - Jong Ajax: 2-2
Ook FC Den Bosch knokte zich terug van een achterstand. In eigen huis werd het 2-2 tegen Jong Ajax.

Brian Brobbey schoot al in de derde minuut een strafschop binnen voor de Amsterdammers. Twee minuten later maakte hij de 0-2. In de tweede helft zorgde Ryan Trotman er met twee doelpunten voor dat het weer gelijk stond. In de laatste minuut had de Bossche ploeg zelfs kans op winst, maar Trotman schoot naast.