PSV staat voor belangrijke fase in competitie met tien wedstrijden in vier weken tijd

22 november om 09:00
PSV-trainer Roger Schmidt (foto: ANP).
PSV-trainer Roger Schmidt (foto: ANP).
PSV hervat zondagmiddag de eredivisie met een op papier lastige uitwedstrijd bij FC Twente. Trainer Roger Schmidt heeft weer een grotere selectie tot zijn beschikking en dat zal hij nodig hebben voor de komende weken, waarin PSV op alle vlakken getest gaat worden.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Voor de komende vier weken staan er maar liefst tien wedstrijden op het programma voor PSV.

  • FC Twente (uit)
  • PAOK (thuis)
  • Sparta (thuis)
  • Granada (uit)
  • Heerenveen (uit)
  • Omonia Nicosia (thuis)
  • FC Utrecht (thuis)
  • De Graafschap (uit, KNVB-beker)
  • RKC Waalwijk (thuis)
  • VVV-Venlo (uit)

Op papier zijn dit niet de makkelijkste wedstrijden van het jaar. Maar de Eindhovenaren moeten in zowel de eredivisie als de KNVB-beker en de Europa League presteren om ook na de winterstop nog mee te doen om de prijzen. Dat is PSV aan zijn stand verplicht, zeker na de transferzomer waarin er genoeg miljoenen zijn uitgegeven.

Heelhuids
De interlandbreak is PSV dit keer zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen. Waar spelers van andere clubs de afgelopen korte periode met bosjes omvallen met (spier)blessures door het drukke speelschema, zijn de internationals van de PSV heelhuids teruggekeerd.

Voor de interlandbreak legde PSV vooral een goede eerste 45 minuten op de mat tegen Willem II. Die reactie was goed, na het debacle in Griekenland toen PSV met 4-1 onderuit ging tegen PAOK FC. Op die eerste helft tegen Willem II kan PSV wel voortborduren.

Schmidt heeft nog altijd niet zijn volledige stempel op het spel van PSV kunnen drukken. Van de beloofde hoge druk en het attractieve voetbal is nog weinig te zien, maar tegen de Tilburgers zag men daar wél wat van terug.

Toch valt Schmidt hierin niet direct veel te verwijten. PSV heeft een zeer hectische periode achter de rug waarin zo’n beetje de complete selectie binnen een aantal weken tijd besmet raakte met het coronavirus. Juist bij het inslijpen van een nieuwe speelstijl mét een handvol nieuwe spelers, heb je als trainer vastigheid nodig. En trainingsdagen. Al heeft PSV die vooral gemist door de deelname aan de Europa League, iets wat Schmidt en de club natuurlijk ook graag wilde.

Denzel Dumfries is een van de vele spelers die de afgelopen wedstrijden ontbrak bij PSV (foto: Orange Pictures).
Denzel Dumfries is een van de vele spelers die de afgelopen wedstrijden ontbrak bij PSV (foto: Orange Pictures).

Captain
Denzel Dumfries is na een langere periode van afwezigheid weer terug. Dat is heel belangrijk voor Schmidt en PSV. Voor de interlandperiode maakte hij zijn rentree en leek het net of hij niet weg was geweest. Ruim 90 minuten lang denderde ‘stoomlocomotief’ Dumfries langs de rechterkant van het veld. Ook bij Oranje ging Dumfries hier vrolijk mee door.

Zijn aanwezigheid is een welkome versterking voor de PSV-selectie, waar veel jongens opkijken naar de 11-voudig international die altijd 110 procent geeft tijdens wedstrijden. En dat is ook de komende maand weer nodig, wanneer PSV voetballend én fysiek tot het uiterste gedreven zal worden.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...