Jongen (18) naar plek gelokt en beroofd: politie pakt vier jongens op - Omroep Brabant

Jongen (18) naar plek gelokt en beroofd: politie pakt vier jongens op

22 november 2020 om 14:14 • Aangepast 30 november 2020 om 13:47
Er werd een alarmpistool gebruikt (foto: politie).
Er werd een alarmpistool gebruikt (foto: politie).
De politie heeft de afgelopen dagen vier jongemannen aangehouden in Veldhoven en Eindhoven. Ze worden verdacht van de beroving van een 18-jarige jongen uit Veldhoven op 26 september.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Het slachtoffer werd op die zaterdagavond door een bekende gebeld. Hij wilde met hem afspreken op de Blaarthemseweg in Veldhoven. Het slachtoffer ging daar op de fiets naartoe. Na een korte ontmoeting kwamen er ineens twee gemaskerde jongens uit de bosjes tevoorschijn.

Eén van hen gaf het slachtoffer een klap met een wapenstok en dwong hem zo van zijn fiets af. De ander bedreigde het slachtoffer met waarschijnlijk een vuurwapen en dwong hem zijn telefoon en geld af te geven. De twee verdachten richtten vervolgens hun aandacht op de bekende van het slachtoffer en een vriend van hem. Ook zij zouden van hun portemonnee en telefoon zijn beroofd. Vervolgens gingen de daders ervandoor.

Zwaar vuurwerk en softdrugs
Door politieonderzoek kwamen twee verdachten in beeld. Het gaat om een 18-jarige en een 19-jarige jongen uit Veldhoven. Hun huizen zijn doorzocht en daarbij zijn verschillende spullen in beslag genomen. Bij één van de verdachten werd daarnaast ook een grote hoeveelheid zwaar vuurwerk gevonden en een softdrugs. Deze zijn ook in beslag genomen. Beide verdachten zijn aangehouden en zitten vast.

Ook het vuurwapen waarmee de jongens tijdens de beroving dreigden is inmiddels in beslag genomen. Het bleek te gaan om een alarmpistool dat nauwelijks van een echt vuurwapen is te onderscheiden.

Uit het verdere onderzoek van de politie bleek dat de bekende van het slachtoffer en zijn vriend met de daders samenspanden. Zij zouden het slachtoffer met een smoes naar de Blaarthemseweg hebben gelokt. De buit van de beroving is later waarschijnlijk onderling verdeeld. Ook deze twee jongens (18 jaar uit Eindhoven en 19 jaar uit Veldhoven) zijn aangehouden en zitten vast.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...