Ook Guido Weijers vraagt meer speelruimte voor zijn Oudejaarsconference

23 november 2020 om 18:55 • Aangepast 24 november 2020 om 18:42
nl
Cabaretier Guido Weijers uit Breda, die voor RTL de Oudejaarsconference verzorgt, sluit zich aan bij de oproep van zijn collega Youp van 't Hek aan de overheid om theaters in elk geval voor de eindejaarsvoorstelling iets meer speelruimte te geven.
Profielfoto van ANP
Geschreven door
ANP

Weijers beaamt in een bericht op Instagram dat hij er niets voor voelt om zijn Oudejaarsconference voor een zaal met dertig man publiek te gaan spelen, het maximum aantal dat theaters nu vanwege de coronaregels mogen ontvangen. "Een zaal zonder lach is als cola zonder prik", stelt Weijers.

Aantal alternatieve scenario's
De komiek en RTL hebben nog wel een aantal alternatieve scenario's achter de hand, mochten de theaters aan strenge regels gebonden blijven. "Die vallen wel binnen de huidige regels maar zijn aanzienlijk minder veilig dan een theater. We hopen dat we voor de veiligste optie kunnen gaan."

Wachten op privacy instellingen...

Er is de afgelopen maanden voor zover bekend nog niemand met corona besmet in het theater. Daarom kreeg de overheid ook veel kritiek op de strenge restricties en zelfs wekenlange sluitingen waar theaters dit najaar na een stille zomer mee werden geconfronteerd.

Later moment
Van 't Hek, die de Oudejaarsconference voor de NPO doet, wil op een later moment bepalen of hij de televisieregistratie van zijn show goed genoeg vindt voor uitzending. Ook hij sprak dit weekend de hoop uit dat hij in theater Carré mag spelen voor 250 man.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.