Ingevlogen wethouders Bergen op Zoom maandenlang te veel uitbetaald - Omroep Brabant

Ingevlogen wethouders Bergen op Zoom maandenlang te veel uitbetaald

24 november 2020 om 17:00 • Aangepast 25 november 2020 om 09:07
nl
Drie nieuwe wethouders in Bergen op Zoom hebben maandenlang te veel uitbetaald gekregen door een knullige fout. Dinsdagmiddag maakten ze bekend dat ze het geld terug gaan betalen. Het debacle leverde een storm van kritiek op, omdat de gemeente kampt met een hoge schuld en er bezuinigd moet worden.
Profielfoto van Thomas de Waard
Geschreven door

Om Bergen op Zoom uit de financiële malaise te halen, werden eerder dit jaar drie wethouders van buitenaf aangenomen. Drie ervaren zakenmensen die de boel moesten rechtzetten.

Tienduizenden euro's
De gemeenteraad besliste dat het drietal parttime zou gaan werken: 32 uur, verdeeld over vier dagen. Die afspraak ging uit van 0,8 van een fulltime baan. De wethouders kregen echter 0,89 uitbetaald omdat een fulltime werkweek bij de gemeente uit 36 uur bestaat en geen 40. Een fout die de gemeente zo'n 30.000 euro op jaarbasis kostte.

In een brief zegt het college de fout te betreuren. De drie wethouders zouden zelf ook niet op de hoogte zijn geweest, zo staat in het statement. ''Er zijn betreurenswaardige fouten gemaakt, waarvan wij geen weet hadden. Vanzelfsprekend betalen wij de te veel uitbetaalde bezoldiging terug. Wij ervaren het negatieve beeld dat in de (sociale) media over ons is ontstaan als pijnlijk en beschadigend."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.