Stel betrapt met 480 kilo illegaal vuurwerk, zelfgemaakte explosieven in huis gevonden

25 november 2020 om 11:50 • Aangepast 26 november 2020 om 11:39
Foto: politie.nl
Foto: politie.nl
In een huis in de wijk Boeimeer in Breda hebben agenten dinsdag meerdere zelf in elkaar geknutselde explosieven gevonden. Het gaat om pijpen met daarin explosief materiaal, zo omschrijft de politie. In de bestelauto van de bewoner van het huis vond de politie ook nog een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk. In totaal gaat het om een vondst van 480 kilo vuurwerk.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De 32-jarige bewoner van het huis in de wijk Boeimeer is gearresteerd. Dat geldt ook voor zijn 30-jarige partner en een man van 36 uit Heerhugowaard. Hij wilde het vuurwerk kopen.

Medewerkers van de EOD hebben het gevaarlijke materiaal dinsdag voorzichtig uit het huis gehaald en vernietigd. Dit gebeurde bij de Galderse Meren. In de bestelauto en in het huis van de 32-jarige verdachte is ook nog vals geld - enkele briefjes van 50 euro - en een kilo hennep gevonden. Dit is in beslag genomen.

Verkocht vuurwerk vanuit bestelauto
De politie kwam de 32-jarige man op het spoor tijdens een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk. Hij bood op internetsites vuurwerk te koop aan. Dinsdagmorgen werd ontdekt dat hij vanuit zijn bestelauto in de wijk Heusendenhout vuurwerk verkocht.

Daarop werd hij aangehouden, zo maakte de politie woensdag bekend.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl

In het buitenland gekocht
Na de vondst van het vals geld werd de 30-jarige vrouw aangehouden. In totaal is bij de actie dus 480 kilo vuurwerk in beslag genomen. De politie vermoedt dat de Bredanaar het vuurwerk in het buitenland gekocht heeft om hier in Nederland door te verkopen.

In de auto van de 36-jarige man uit Heerhugowaard werden zes dozen met siervuurwerk aangetroffen, zogenoemde cakes. Hij had er naar eigen zeggen 600 euro voor betaald. Ook hij werd dus gearresteerd.

Foto: politie.nl
Foto: politie.nl

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...