Politie zoekt tweede dader van aanslag op huis, waarbij 16-jarige jongen zwaargewond raakte

26 november 2020 om 15:17 • Aangepast 27 november 2020 om 14:15
Het getroffen huis (Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision).
Het getroffen huis (Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision).
Eerder dit jaar werd een 18-jarige man opgepakt voor de aanslag op een huis aan de Moreelselaan in Eindhoven. Een 16-jarige jongen liep daarbij zware brandwonden op en lag een tijd in coma. Nu blijkt dat de politie een tweede dader zoekt.
Profielfoto van Sven de Laet
Geschreven door
Sven de Laet

Het is de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 juli als er in een hoekwoning aan de Moreelselaan een explosief naar binnen gegooid wordt. Bij de explosie die volgt, ontstaat een grote brand. De gevel van het huis raakt door de klap beschadigd en binnen tien minuten is de volledige benedenverdieping verwoest.

Langdurig herstel
Op het moment van de aanslag ligt de 16-jarige zoon van de bewoners op de bank te slapen. Hij raakt zwaargewond. Ook zijn moeder en zus zijn thuis, maar zij blijven ongedeerd.

De zoon wordt met tweede- en derdegraads brandwonden per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar ligt de jongen enige tijd in coma.

Eind oktober meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie dat het inmiddels ‘een stuk beter’ met de jongen gaat, maar dat zijn herstel nog lang zal duren.

Wachten op privacy instellingen...

Tweede dader
Al kort na de aanslag bleek de politie een verdachte in beeld te hebben. Uiteindelijk werd afgelopen september een 18-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt beschuldigd van brandstichting en poging tot driedubbele moord. De rechtbank in Den Bosch bepaalde eerder dat de man nog zeker tot het einde van het jaar vast zal blijven zitten.

Over zijn motief of een eventuele link met de slachtoffers is vooralsnog niks bekendgemaakt. Wel is nu duidelijk dat er tijdens het onderzoek een tweede dader in beeld is gekomen. De politie kan niet vertellen of dit het gevolg is van eerdere verhoren. Maandag wordt opnieuw aandacht aan de zaak besteed in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant.

Het huis op de hoek van de Moreelselaan raakte zwaarbeschadigd
Het huis op de hoek van de Moreelselaan raakte zwaarbeschadigd

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...