Stook geen hout! Door het weer blijft de rook langer hangen - Omroep Brabant

Stook geen hout! Door het weer blijft de rook langer hangen

26 november 2020 om 15:52 • Aangepast 27 november 2020 om 15:52
nl
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert Brabanders om deze donderdag geen hout te stoken. De weersomstandigheden zijn ongunstig, waardoor de rook blijft hangen. Rook kan zorgen voor gezondheidsklachten en stankoverlast. Vooral mensen met luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen kunnen last hebben van rook.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Het stookalert geldt voor Brabant, maar ook de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Noord-Holland worden opgeroepen geen hout te stoken. Het RIVM wijst erop dat er meer mensen thuis zijn door de coronacrisis. "Houd rekening met elkaar in deze tijd", aldus het instituut. Het RIVM begon vorig jaar met de waarschuwing tegen het stoken van hout bij windstil en mistig weer.

In 2019 is er ongeveer tien keer een waarschuwing uitgedaan, waaronder een landelijk alert tijdens de jaarwisseling. Mensen kunnen het stookalert ook via de telefoon of op hun mail ontvangen. De waarschuwing die donderdag is gegeven geldt volgens het RIVM tot in de nacht. Daarna gaat het harder waaien, waardoor rook zich beter kan verspreiden en de luchtkwaliteit verbetert.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!
Download in de App StoreDownload in de Play Store
Smartphone