Verwarde man zwaargewond door grote gasexplosie in woonwijk Breda

27 november 2020 om 18:00 • Aangepast 30 november 2020 om 10:38
Man zwaargewond door enorme gasexplosie in woonwijk Breda.
Man zwaargewond door enorme gasexplosie in woonwijk Breda.
Een grote ontploffing in de Rijnstraat heeft vrijdagmiddag rond vijf uur inwoners van Breda opgeschrikt. Een man dreigde zichzelf iets aan te doen, draaide verschillende gasflessen open en stak een schuur in brand. Dat zorgde voor een flinke explosie.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis
Wachten op privacy instellingen...

De man raakte zwaargewond en is door de politie overmeesterd. Hij is onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis gebracht. Hij is aangehouden, maar wordt eerst behandeld aan zijn verwondingen. De man was waarschijnlijk verward. Het is onduidelijk hoe hij tot deze daad kwam.

De hulpdiensten waren al aanwezig op het moment van de explosie. De man had zich in de schuur verschanst en wilde zichzelf iets aandoen. Brandweerlieden zagen op meetapparatuur dat er veel gas aanwezig was, maar ze konden de explosie niet meer voorkomen. De brandweer moest de schuur aan de achterkant openbreken om de boel te kunnen blussen. De hele straat werd afgezet en het bizarre tafereel trok veel bekijks van omwonenden.

De hulpdiensten rukten groot uit (foto: SQ Vision).
De hulpdiensten rukten groot uit (foto: SQ Vision).

De schuur waar de ontploffing plaatsvond, staat achter een huis. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg. De schuur is niet van de man zelf. Het is onduidelijk wat hij daar deed.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...