Voedselbank Eindhoven krijgt zestig coronasneltesten cadeau

2 december 2020 om 15:00
nl
De voedselbank in Eindhoven heeft woensdag zestig gratis coronasneltesten gekregen. Het is een donatie van het bedrijf SpoedtestCorona dat gezinnen wil helpen die door een laag inkomen geen sneltest kunnen betalen.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Voorzitter Rob Baken nam namens de voedselbank een cheque ter waarde van 3500 euro in ontvangst. Dat staat gelijk aan zestig sneltesten.

“Wij zijn heel erg blij met dit gebaar", zo zegt hij. "Het is ontzettend belangrijk dat we onze leden kunnen blijven helpen. Nu hebben we in ieder geval de mogelijkheid om snel te weten of onze mensen besmet zijn met corona.”

"Gezinnen met een laag inkomen kunnen de sneltesten niet betalen."

De gift aan de voedselbank Eindhoven moet landelijke navolging krijgen. "Wij vinden dat coronasneltesten voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar moeten zijn", zegt Jeroen de Jong van SpoedtestCorona Nederland, die normaal gesproken natuurlijk verdient aan de sneltesten. "Omdat gezinnen met een lager inkomen een sneltest vaak niet kunnen betalen, stellen we daarom drie maanden twintig testen per maand beschikbaar aan de voedselbank."

Deze testen kunnen worden ingezet voor vrijwilligers van de voedselbank of beschikbaar worden gesteld aan hun leden. "Eén of twee ziektedagen, die vaak nodig zijn als een test wordt gedaan bij de GGD, kunnen namelijk een enorme impact hebben op het maandinkomen", aldus De Jong.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.