Sinterklaas coronaproof op bezoek bij de basisscholen: ‘Het is tenslotte een oude man'

3 december 2020 om 14:47 • Aangepast 4 december 2020 om 00:16
Foto: Omroep Brabant
Foto: Omroep Brabant
Deze week vieren veel basisscholen het sinterklaasfeest. Je kent het vast wel: Sinterklaas komt langs met zijn pieten, er worden pepernoten gestrooid en de ouders kijken gezellig mee. Dit jaar is het allemaal even anders en moet ook de goedheiligman opletten dat hij gezond blijft in deze drukke tijden. Op basisschool Meester Gijbels in Knegsel komt Sinterklaas tóch coronaproof op bezoek.
Profielfoto van Tom Berkers
Geschreven door
Tom Berkers

In de vroege morgen wordt gemeenschapshuis ‘De Leenhoef’ al feestelijk versierd met pakjes, stoombootjes en vlaggetjes. Mieke van der Wal is onderwijsassistent op basisschool Meester Gijbels en heeft ook dit jaar het sinterklaasfeest georganiseerd: “We moesten wel even nadenken over hoe we het dit jaar gingen doen, maar het moest doorgaan.”

Van der Wal vertelt dat er is nagedacht over verschillende opties, zoals een onlinebezoek. “We wilden toch proberen om de Sint naar school te halen. Toen kwamen we op het idee om naar het gemeenschapshuis te gaan. Daar is een grote ruimte die vastzit aan de school.”

Niet meer langs de klassen
Andere jaren kwam de Sint op bezoek met zijn pieten en ging hij de klassen van 'de Meester Gijbels' langs, maar dit jaar gaan de klassen op bezoek bij Sinterklaas. “We moeten toch een beetje rekening houden met hem, het is tenslotte een oude man”, lacht van der Wal.

Gedurende de dag komen alle klassen op bezoek bij de goedheiligman. Hij is er erg blij mee: “Het is geweldig om de kinderen toch te ontmoeten. Er wordt prachtig gedanst, er worden atletische oefeningen gedaan en er is zelfs een orkest. Knegsel is een muzikaal dorp.”

Bekijk hier hoe Sinterklaas de kinderen verrast:

Wachten op privacy instellingen...

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...