Reiziger Eindhoven Airport kan straks zelf bagagelabel uitprinten en koffer op lopende band zetten

3 december 2020 om 16:47 • Aangepast 7 december 2020 om 10:45
nl
Reizigers op Eindhoven Airport kunnen vanaf januari meer zelf regelen op het vliegveld. Zo komen er speciale kiosken, waar de reiziger zelf voorkeuren zoals een bepaalde stoel in het vliegtuig kan reserveren.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Bij andere kiosken kan de passagier een bagagelabel uitprinten voor de ruimbagage en die vervolgens zelf op de lopende band zetten. De bemande balies blijven ook open, onder meer voor het afhandelen van complexe boekingen, aldus het vliegveld donderdag.

Check In- en Bag Tag-kiosken
De zes Check In-kiosken zijn in eerste instantie alleen beschikbaar voor klanten van TUI en Transavia. Zij kunnen niet alleen hun reisvoorkeuren regelen, maar ook inchecken en een boardingpas uitprinten.

Zo moet het vernieuwde securitygebied eruit komen te zien (illustratie: Eindhoven Airport).
Zo moet het vernieuwde securitygebied eruit komen te zien (illustratie: Eindhoven Airport).

De vijf Bag Tag-kiosken voor de ruimbagage zijn er voor iedereen. Als de selfservicepunten een succes zijn, komen er in de loop van 2021 meer kiosken bij.

Rust en overzichtelijkheid
Eindhoven Airport pakt ook het verouderde securitygebied op de luchthaven aan. Er moet meer rust en overzichtelijkheid in het gebied komen. Dat is voor de werknemers belangrijk, maar ook voor de passagiers.

De beveiliging en controles zijn voor reizigers vaak een stresspunt aan het begin van hun reis, aldus de luchthaven. Het gebied krijgt nu een aangenamere uitstraling en moet half maart klaar zijn.

Meer rust en overzichtelijkheid op Eindhoven Airport (illustratie: Eindhoven Airport).
Meer rust en overzichtelijkheid op Eindhoven Airport (illustratie: Eindhoven Airport).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!