Video

Wie zoet is krijgt lekkers! Sint vergeet ook de apen in Dierenrijk niet

4 december 2020 om 11:27 • Aangepast 4 december 2020 om 16:34
nl
Kinderen kijken er al dagen reikhalzend naar uit. Nog één dag en dan is het pakjesavond. Maar Sinterklaas vergeet ook de dieren niet. Zo zijn de apen in Dierenrijk Mierlo vrijdag verrast met cadeautjes.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

Die rare dozen in hun verblijf, ingepakt met rood papier, trekken meteen de aandacht van de apen. Nieuwsgierig als ze zijn, gaan ze er gelijk op af en maken ze hun cadeaus open. Er blijken onder meer pompoenen, mandarijnen en ananas in te zitten! Jammie!

Samen smikkelen van al het lekkers dat Sinterklaas de apen bracht (foto: Dierenrijk).
Samen smikkelen van al het lekkers dat Sinterklaas de apen bracht (foto: Dierenrijk).

'Het zijn net mensen'
Aan de tekst 'eerlijk zullen we alles delen' uit het bekende sinterklaaslied 'Zie de maan schijnt door de bomen' hebben sommige apen echter duidelijk lak. Wie een extra doos met lekkers kan bemachtigen, doet dit gretig.

"Dat is heel normaal chimpanseegedrag", legt verzorger Martijn Menting uit. "Degene die de meeste dozen pakte, is Pat. Hij is de leider en dat laat hij op zo'n moment ook duidelijk blijken. De rest van de groep heeft dan naar hem te luisteren."

Menting kijkt het met een glimlach aan. "Chimpansees reageren superenthousiast als je hen met zoiets verrast. Het zijn net mensen!"

De chimpansees zijn blij met hun cadeautjes:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.