Helmond Sport in eerste helft al kansloos tegen Go Ahead Eagles: 0-2

4 december 2020 om 23:01 • Aangepast 7 december 2020 om 10:35
Helmond Sport is er vrijdagavond niet in geslaagd een stap richting de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie te zetten. In eigen huis verloor de ploeg het duel met het hoger geklasseerde Go Ahead Eagles eigenlijk in de eerste helft. Bij rust was de eindstand (0-2) namelijk al bereikt.
Profielfoto van Joris van Duin
Joris van Duin

Halverwege het eerste bedrijf was het de Fransman Antoine Rabillard die Helmond Sport-goalie Stijn van Gassel als eerste verschalkte. Sam Beukema deed daar op slag van rust een schepje bovenop: 0-2. Toch was het niet zo dat de thuisploeg zich zomaar naar de slachtbank liet leiden. Guus Joppen (naast) en Lance Duijvestijn (redding doelman) waren dicht bij een doelpunt, maar zij zagen hun pogingen stranden.

Na de pauze probeerde de formatie van trainer Wil Boessen het nog wel, maar ze wist geen vuist te maken om Go Ahead Eagles tegen de muur te drukken. Door de 0-2 nederlaag staat Helmond Sport vijftiende. De Deventer tegenstander stijgt naar plek twaalf.