Video

Ramkrakers gefilmd als ze wegscheuren bij kledingzaak: wie herkent het merk auto?

7 december 2020 om 18:00
nl
In het opsporingsprogramma Bureau Brabant worden maandagavond beelden getoond van de ramkraak bij kledingzaak De Paskaemer in Oosterhout. Een beveiligingscamera legde vast hoe de dieven te werk gingen. Buurtbewoners werden wakker van het alarm en het lawaai. Een van hen filmde de wegscheurende auto van de daders. Wie weet om welk merk het gaat, vraagt de politie.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

De eigenaar van De Paskaemer heeft er weken slecht van geslapen. In de nacht van 14 op 15 september werd zijn winkel door de tweede keer beroofd door ramkrakers. "Ik sliep amper en bekeek als ik wakker was meteen de camerabeelden. Is er iemand in de zaak? Pas toen er een rolluik hing, sliepen we weer beter."

Na een eerdere ramkraak met een auto in oktober 2019, werden paaltjes voor de winkel gezet dus gingen ze nu anders te werk. "Ik dacht dat die rampalen genoeg zouden zijn", stelt de winkeleigenaar.

Met een enorme steen en een sloophamer werd een gat in het gewapende glas gemaakt, waar de dieven doorheen konden. Supersnel propten ze jassen, spijkerbroeken en andere kleding in een big bag. De schade: 40.000 euro.

LEES OOK: Hondsbrutale inbraak bij kledingwinkel, bewakingsbeelden leggen rooftocht haarscherp vast

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.