Video

Kerstpakket met alleen maar Tilburgse producten: 'Wees daar trots op'

7 december 2020 om 17:25 • Aangepast 15 december 2020 om 14:35
nl
Een kerstpakket met alleen maar lokale producten. De jonge Tilburgers Dieuwertje Vorstenbosch en Jelle van den Hurk willen daarmee de plaatselijke ondernemers een handje helpen in deze moeilijke tijd. De belangstelling was zelfs zo enorm, dat er extra hulptroepen ingezet worden om alle pakketten te vullen. “Ik ben de tel kwijt”, grapt Dieuwertje. “We hebben er echt al meer dan 2000 verkocht. Supervet!”
Profielfoto van Ilse Schoenmakers
Geschreven door

De mouwen zijn hoog opgestroopt maandagochtend in het Praktijkcollege Tilburg. De scholieren helpen met het inpakken van de pakketten. Een gouden zet. “Het gaat supersnel”, vertelt Dieuwertje.

De twee kregen meer dan dertig aanmeldingen van lokale ondernemers. “We zijn toen gaan kijken welke we kunnen mixen en matchen om leuke pakketten te maken”, legt Dieuwertje uit. Daaruit kwamen drie opties: een borrelpakket, een highteapakket en een Made-in-Tilburgpakket. In die laatste zijn de producten niet alleen van lokale ondernemers, ze worden ook nog eens in de stad zelf gemaakt.

Dieuwertje laat een aantal bijzondere lokale producten zien :

Alle winst gaat rechtstreeks naar de ondernemers. De producten worden voor de normale verkoopprijs ingekocht. Daarnaast gaat per pakket 1 euro naar de Quiet, een organisatie die strijdt tegen verborgen armoede. Dieuwertje is enorm trots dat het initiatief zo goed uitgepakt heeft. “Dat je mensen blij kunt maken en ondernemers kunt verrassen met extra omzet. Ik krijg er zoveel energie van.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!