Video

Christiaan Bauer over LEGO Masters: 'Heel veel blokjes en maak er maar iets van'

8 december 2020 om 17:30 • Aangepast 17 december 2020 om 15:16
nl
Christiaan Bauer is tweede kerstdag te zien in een speciale uitzending van LEGO Masters. De 19-jarige zoon van Frans en Mariska heeft door zijn deelname aan het programma de smaak te pakken. “Ik ben nog meer fan van LEGO geworden.”
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het legoën is Christiaan met de paplepel ingegoten. Vroeger bouwde hij met vader Frans het ene bouwwerk na het andere. De liefde voor de bouwsteentjes is zeker niet bekoeld.

Goed doel
Toen hij voor de speciale editie van LEGO Masters Vips werd gevraagd, twijfelde Christiaan geen seconde. Met zijn deelname zamelt hij geld voor stichting Het Vergeten Kind. “Ik kom zelf uit een warm nest. Het is mooi om geld in te zamelen voor kinderen die het minder goed hebben”, zegt hij daarover.

Thuis in Fijnaart staat een LEGO-replica van de Big Ben. “Tijdens de eerste lockdown ben ik weer gaan bouwen. Dit is wel een flinke unit.” Keurig gebouwd met behulp van een instructieboekje. Bij het tv-programma moest hij het zonder boekje doen.

Christiaan over zijn deelname aan LEGO Masters:

Christiaan vormt bij LEGO Masters een team met Emma Deckers, de dochter van Daphne Deckers en Richard Krajicek. De opnames duurden drie dagen. “Na drie dagen bouwen zit ik er helemaal in”, zegt hij. “Ik heb zelfs over LEGO gedroomd.”

Dat de opnames klaar zijn, betekent niet dat Christiaan de bouwsteentjes links laat liggen. “Ik denk dat we de komende tijd wel meer LEGO-bouwwerken kopen. Vroeger bouwde ik vooral met papa, maar als ik nu een doos LEGO open, komt iedereen eromheen zitten.”

Christiaan Bauer (foto: Collin Beijk)
Christiaan Bauer (foto: Collin Beijk)

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.