Oma Annie (90) heeft twee balletdansers gewonnen - Omroep Brabant

Oma Annie (90) heeft twee balletdansers gewonnen

11 december 2020 om 12:45 • Aangepast 14 december 2020 om 10:48
Twee dansers van het Scapino Ballet treden op in de woonkamer. (Foto: Omroep Brabant)
Twee dansers van het Scapino Ballet treden op in de woonkamer. (Foto: Omroep Brabant)
Oma Annie van Bragt werd 90, maar kon door corona haar verjaardag niet vieren. Kleindochter Charlotte van Gils wilde er toch bij stilstaan en toen was daar ineens een prijsvraag van Theaters Tilburg. Je kon een theateroptreden thuis winnen. Het perfecte cadeau, vond de kleindochter en ze won. En dus kwamen er twee dansers van het Scapino Ballet optreden in de huiskamer van Oma Annie.
Profielfoto van Jessica Ranselaar
Geschreven door
Jessica Ranselaar

Niet dat Oma Annie echt iets met ballet heeft maar ze vindt het cadeau van Charlotte prachtig. ''Ik heb een goeie kleindochter. Het is een schat'', zegt ze vol trots.

De jarige geniet zichtbaar van het optreden. Ook kleindochter Charlotte kijkt met veel plezier naar de dansers. "Dit is een goede prijs!", lacht ze. "Ik hou zelf heel erg van ballet dus de prijs was echt fantastisch.''

Het huiskameroptreden bij oma Annie:

Wachten op privacy instellingen...

Theaters Tilburg is blij dat het zo toch iets bijzonders kan bieden. "Niemand kan naar het theater of niet meer dan dertig mensen", legt Anne Rosenau van het theater uit. "Wij dachten: dan brengen we het theater bij de mensen thuis."

"We moesten toch op een of andere manier laten merken dat we wel heel erg trots zijn."

Naast de dansers van het Scapino Ballet treden ook pianist Jan Willem Rozenboom, trompettist Teus Nobel en acteur Marcel Osterop in huiskamers op. In totaal verzorgen ze achttien thuisoptredens.

Oma Annie was een van de gelukkigen. Het optreden van het Scapino Ballet is een onvergetelijk cadeau. En dat was ook de bedoeling, zegt kleindochter Charlotte. "90 jaar worden, is een heel bijzondere leeftijd. We moesten toch op een of andere manier laten merken dat we wel heel erg trots zijn."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...