Plan om softdrugs te legaliseren haalt VVD-partijprogramma niet

12 december 2020 om 20:59 • Aangepast 14 december 2020 om 11:51
nl
Het plan van de Bredase wethouder Greetje Bos om legalisering van wiet op te nemen in het verkiezingsprogramma van de VVD heeft het niet gehaald. Een meerderheid van de VVD-leden wil dit niet en verwierp het voorstel zaterdag tijdens een online congres.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Bos, voormalig officier van justitie, pleit er al langer voor om de legalisatie van softdrugs op te nemen in het partijprogramma. Ze kreeg nog bijna de helft van de ingelogde leden achter zich, maar het voorstel werd toch weggestemd. Coalitiepartner D66 wil softdrugs wél 'de-criminaliseren' en de wietteelt reguleren.

Bijstelling
Ruim 1500 aangemelde VVD-leden bogen zich tot in de avond over 1005 amendementen. Op verschillende punten werd het programma van de verkiezingscommissie bijgesteld.

Op het digitale congres, dat tot in de avond doorging, lichtten het partijbestuur en de verkiezingscommissie hun standpunten toe. De leden kregen één minuut de tijd om een wijzigingsvoorstel te beargumenteren. Daarna mochten voor- en tegenstanders daarop commentaar leveren en werd meteen gestemd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.