Burgemeester Eindhoven: 'Blijf weg uit de binnenstad' - Omroep Brabant
Video

Burgemeester Eindhoven: 'Blijf weg uit de binnenstad'

14 december 2020 om 16:28 • Aangepast 22 december 2020 om 12:13
nl
Kom niet meer naar de binnenstad. Blijf thuis. Deze oproep doet burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. "Gebruik je gezonde verstand. Blijf weg uit de binnenstad. Doe niet mee aan de gekte om voor sluitingstijd alle spullen binnen te halen en jezelf te infecteren. Koop die cadeautjes maar na 19 januari", waarschuwt Jorritsma.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

In zijn stad is het maandagmiddag 'hartstikke druk', zegt ook een woordvoerder van de burgemeester. "Nadat bekend werd dat het kabinet maandagavond naar alle waarschijnlijkheid een lockdown gaat aankondigen, liepen in Eindhoven de parkeerplaatsen en parkeergarages pijlsnel vol", aldus de woordvoerder.

"De drukte is nog net hanteerbaar. Maar de burgemeester doet een oproep aan iedereen om het niet zover te laten komen dat hij weer een noodbevel moet afgeven om de winkels eerder te sluiten."

Andere gemeenten
De berichten rond de strenge lockdown die er waarschijnlijk aankomt, zorgen voor een grotere toeloop in de winkelgebieden.

Naast Jorritsma wordt de oproep ook gedaan door burgemeesters Peter den Oudsten van Utrecht en Jan van Zanen van Den Haag. In Utrecht is de drukte nog het best te vergelijken met een rustige zaterdag, maar volgens burgemeester Den Oudsten mag het niet uitlopen op de grote drukte van een normale zaterdag. De gemeente Den Haag twitterde maandagmiddag: 'Het is te druk in de Haagse binnenstad, doe je (kerst)inkopen online.'

Ook de gemeente Amsterdam heeft de mensen via Twitter opgeroepen naar huis te gaan als het te druk is. Ook riep de gemeente op een mondkapje te dragen en afstand te houden. De gemeente Rotterdam constateerde dat het eigenlijk te druk wordt in het centrum en dan met name in de omgeving van het Binnenwegplein, de Karel Doormanstraat en de Lijnbaan. "Vermijd deze locaties! Shop lokaal en online", twitterde de gemeente.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.