Huis van burgemeester Mikkers van Den Bosch al enkele dagen beveiligd met camera’s na bedreiging

14 december 2020 om 21:59 • Aangepast 15 december 2020 om 21:45
Jack Mikkers (foto: Omroep Brabant).
Jack Mikkers (foto: Omroep Brabant).
Het huis van burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wordt sinds enkele dagen beveiligd met camera’s. Dat is gebeurd vanwege een bedreiging. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Den Bosch naar aanleiding van berichtgeving van het Brabants Dagblad.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Volgens het BD komt de bedreiging van de Rosmalense Fardi R. (37) en is die gedaan bij het Paleis van Justitie. Dat deed hij afgelopen donderdag nadat het gerechtshof hem en negen andere verdachten van een Rosmalense Roma-familie veroordeelden voor witwassen en valsheid in geschrifte.

'Huis van burgemeester binnenrijden'
Fardi R. kreeg een celstraf van een jaar en werd door de parketpolitie uit het Paleis van Justitie gezet na dreigementen aan het adres van het gerechtshof. Buiten het gerechtshof zou de Rosmalenaar hebben gezegd dat hij met zijn auto het huis van ‘de burgemeester’ zou binnenrijden.

Volgens de krant is man ook maandagmiddag aangehouden, maar werd hij na enkele uren weer vrijgelaten.

Einde van langlopende rechtszaak
De veroordeling door het gerechtshof was het einde van een langlopende rechtszaak, waarbij de emoties vaak hoog opliepen. Behalve gevangenisstraffen en werkstraffen kregen de verdachten van de Roma-familie ook te horen dat vier van hun huizen verbeurd waren verklaard.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...